tiistai 30. elokuuta 2022

PURSISEURAN PUUHAVIIKOT

Pari elokuista viikkoa on ollut Sulkavan pursiseuralle kiireistä aikaa. Kuutamoralliin, Yhdessä vesille-tapahtumaan ja Eloregattaan osallistui kaikenkaikkiaan 59 henkilöä!
 • 5. KUUTAMORALLI järjestettiin lauantaina 13.8.2022, ja siihen osallistui neljä venekuntaa, 7 henkilöä. Sää suosi tapahtumaa. Ohjelmassa oli lämmittelynä kompostikehikon uudisrakentaminen, joka valmistuikin etuajassa. Iltaa vietettiin ruokailun, saunan ja yhteislaulun merkeissä. Kuukin näyttäytyi lähes täytenä, ja tähtitaivasta oli hyvä tarkastella laiturilta käsin. Illan pimetessä sytytettiin ulkotulia tunnelmaa luomaan. 
  m/s"Pikkuvanha", m/s Christel, s/y Marlene ja m/s Koivusaari
  FOTO HILKKA VIRTANEN

   

  Kuutamorallin "tulokset"
  FOTO HILKKA VIRTANEN
 • KOULULAISET YHDESSÄ VESILLÄ
Sulkavan Pursiseura järjesti 3. luokkalaisille veneilyyn tutustumisretken 23.8.2022. Mukana oli 23 oppilasta, 6 opettajaa ja muuta henkilökuntaa sekä 4 venettä, joissa kippareiden lisäksi 3 miehistön jäsentä. Tapahtuma järjestettiin muuten hyvissä sääoloissa, paitsi purjehdukseen olisi haluttu vähän enemmän tuulta. Retken aikana oppilaat saivat opastusta viitoituksesta ja muista vesiliikenteen merkeistä, veneen ohjauksesta ja purjeveneessä olevat myös purjeiden käsittelystä.
Kevyttä tuulta    FOTO OPETTAJA ILONA

Tapahtuma oli paitsi alkulaukaus pitempään jatkuvalle koulun ja pursiseuran yhteistyölle myös osa Suomen purjehdus ja veneily ry:n ”Yhdessä vesille” kampanjaa. Pursiseura on hankkinut myös kouluille veneilyaiheisen opetuspaketin, jonka ensimmäinen osio käsittelee lähinnä purjehdusta. Paketissa on mukana luokkalukukirjoja yhteensä 25 kappaletta sekä kummallekin koululle (kirkonkylä ja Lohilahti) omat opetuspaketit aiheeseen liittyvine peleineen ja muine rekvisiittoineen. Opetuspaketti tullaan lähiaikoina luovuttamaan koulun käyttöön. 


 • XXX ELOREGATTA  27.8.2022
Kisa purjehdittiin jälleen vaihtelevassa, pääasiassa lounaan – kaakon suuntaisissa tuulissa. Ensimmäinen lähtö jouduttiin keskeyttämään tuulen tyyntyessä. Toinen lähtö tehtiin Vekarasta. Heikko tuuli tai jopa tuulettomuus kiusasi purjehtijoita edelleen Lepistölläkin, joten myös maalia päätettiin siirtää Selkäsaarien kohdalle.
Ensimmäinen startti    FOTO ILMO LIUKKO

Perillä Käenniemessä kaikkien veneiden kiinnittymisen jälkeen nautittiin kommodori Veikko Virtasen puheen jälkeen Pietari Virtasen trumpettiesityksestä säestyksineen, yllätysnumerona Hilkalle ja Veikolle 30. Eloregattaan osallistumisen johdosta ”Kynnelle kyennyt jälkikasvu”-yhtyeen (Kristiina ja Iisakki Ukkonen, Kastehelmi ja Nestori Laulajainen ja Pietari Virtanen, kitara) lauluesityksestä, jonka jälkeen saatettiin nostaa maljat Juhlaeloregatan ja Pursiseuran menestykseksi. 

Alkumaljaa odotellessa  FOTO VELI-MATTI TUOMI

FOTO HILKKA VIRTANEN

Juhlapäivällisen nauttimisen jälkeen suunnistettiin maastoon tehtäväradalle. Sitten olikin vuorossa vapaamuotoisempaa ohjelmaa AnkkurIPAikka-olutta maistellen, seurustellen, yhteislauluja laulaen ja tietysti saunoen uusien Eloregatta-laudeliinojen kanssa! Tilaisuuteen osallistui yhteensä 15 osanottajaa. 

Amiraalikin tutustui AnkkurIPAikkaan!
FOTO VEIKKO VIRTANEN

Tulokset (sovelletun Finrating tasoitusjärjestelmän mukaisin tasoituksin ja anoppilys-lisäyksin):
 1. s/y Sympaatti II, Arto ja Jussi Koski-Laulaja, tasoitettu aika 1:03:35
 2. s/y Marlene, Hilkka Virtanen, Kristiina ja Iisakki Ukkonen, Kastehelmi ja Nestori Laulajainen, tasoitettu aika 1:10:06
 3. s/y Seila, Mikael Reponen, Veikko Virtanen, tasoitettuaika 2:21:56
 4. s/y Orvo, Tero Jaatinen, Risto Päykkönen, Tanja Konovalova, Olga Kuuriskina ja Veli-Matti Tuomi, tasoitettu aika 3:29:43
Voittajien on helppo hymyillä.
FOTO HILKKA VIRTANEN